מתכונים





אבוקדו/מקסיקו/גוואקמולי

גוואקמולי מקסיקני וזכרונות מניו יורק.
כשהייתי בהריון עם בני הבכור גרנו בניו יורק. כל  יום, אבל כל יום, התחשק לי אבוקדו.
הייתי קונה כל שבוע שק שלם של אבוקדו שמיובא ממקסיקו.ואיזה אבוקדו.האבוקדו הכי טעים בעולם!
אז שדינה חברה שלי שאלה אם בא לי לאסוף אבוקדו שנפל מהעץ -  ברור שבא לי.
אחרי הסערה שהיתה והרוחות החזקות נפלו מיליוני אבוקדו מהעץ ועכשיו יש לי מלא אבוקדו ואני בכלל לא בהריון...אבל מבחינתי
אבוקדו=מקסיקו=גאווקמולי...

מתכון לגוואקמולי

2 אבוקדו בשלים קלופים חתוכים לקוביות בגודל בינוני   
 1/2 בצל סגול קטן חתוך לקוביות קטנות
1 כף מיץ לימון
1/2 כפית מלח
                    1/2עגבנייה קטנה חתוכה לקוביות  
פלפל שחור
פלפל חריף קצוץ קטן לפי הטעם
2 כפות או יותר כוסברה קצוצה
לערבב הכל
למעוך חלק מהאבוקדו וחלק להשאיר בקוביות
יאמי!!!




חסה מוקפצת להיט!

היום היה לי יום ירוק. יצאתי לעבוד בגינה הקטנטנה שלי. מרוב עשבים הגינה נעלמה. ניקוש עשבים זה עבודה סזיפית שחוזרת על עצמה שוב ושוב ובין כל העשבים שגדלו מצאתי חסות (אני יודעת שזה אמור להיות להיפך.אבל קצת הזנחתי). 
ישר בא לי לעשות משהו עם חסה.אבל מה. חורף וקרררר. לא בא לי לאכול אוכל קר. אז הלכתי על פסטה עם ירוקים מוקפצים - חסה מוקפצת זה להיט!
הכל היה ירוק שם. הפסטה (פוטוציני כוסמין עם תרד) החסה (שני סוגים מהגינה - מסולסלת וערבית) הבוק צ'וי שהוספתי (ירק סיני כזה שאני נורא אוהבת - לא חובה) והאפונה הירוקה. יצא מאד ירוק!!! אה וגם מאד טעים! אה- ודורית – לא יותר מדי שלבים – במיוחד בשבילך
Dorit Nir



מתכון ל 4 מנות ירוקות:
חבילה פוטוצ'יני (אני השתמשתי מכוסמין עם תרד)
חסה קצוצה (אפשר לשלב איזה סוג שרוצים – וגם כל ירוקים אחרים: תרד, מנגולד ושות)
בוקצ'וי קצוץ (לא חובה)
בצל אחד לקצוץ קטן קטן
1 כוס אפונה (השתמשתי בקפואה)
2 כפות שמן קוקוס לטיגון (שזה האופציה הבריאה יותר אם אין אז כל שמן)
מלח
פלפל שחור גרוס
לפזר למעלה או פרמז'ן או אופציה בריאה ומדליקה 4 אגוזי ברזיל מגורדים על פומפיה (1 לכל מנה)
הכנה:
לבשל פסטה ולסנן
בנתיים
לחמם שמן במחבת גדולה (או בווק)
להוסיף בצל ולטגן רק עד ששקוף (לא על אש גדולה!
)
להוסיף אפונה ולערבב 2 דקות
להוסיף ירוקים קצוצים (חסה,בוק צ'וי וחברים)
לערבב
להוסיף פסטה ולערבב לעוד רגע קטן
להוסיף קצת מלח ופלפל
לחלק לצלחות ולפזר מעל אגוז ברזיל מגורד (יותר בריא) פרמג'ן (פחות)
חסה מוקפצת זה להיט!!!

מרק כתום ב 11:13 דקות

11:13
אחד עשרה דקות ושלוש עשרה שניות. זה מה שלקח לי להכין ארוחת ערב להיום. מרק כתומים (בהשראת העץ בשלכת שמול החלון שלי) עם ג'ינג'ר (ההוא מאתמול) וכורכום (לפוסט הבא) ואיטריות שעועית (שאני הכי אוהבת במרק) שיכנסו פנימה 11 דקות של חיתוך והכנה עד שהכל נכנס לסיר. בד"כ אני לא מודדת לי זמנים (מספיק עמוסה גם ככה) אבל רציתי לתת לעצמי תשובה על האמירה שאני שומעת שאין לאנשים זמן להכין אוכל בריא
מסקנות:
  המרק יצא מאד טעים1
. 2  אפשר להכין ארוחת ערב בריאה בעשר דקות (טוב נו אל תהיו קטנוניים 11:13 דקות)
מה צריך למרק כתומים עם ג'ינג'ר וכורכום

את כל הירקות אפשר לחתוך גס כי הכל נטחן בסוף
 בצל חתוך2
 גזרים בינוניים (משתמשת באורגני שוטפת לא מקלפת)3
דלעת 350 גרם חתיכה בינונית חתוך גס
 1בטטה בינונית
כף ג'ינג'ר מגורד1
1/2כפית שורש כורכום מגורד או אבקת כורכום



5 כוסות מיים רותחים
מלח ופלפל שחור גרוס
איטריות שעועית ((עשר דקות להשרות במיים קרים דקה אחת במיים רותחים) או כל סוג אחר של איטריות
איך מכינים
בסיר 2 כפות שמן (הכי טוב שמן קוקוס)
לטגן בצל עד ששקוף
להוסיף ג'ינג'ר וכורכום לטגן ולערבב דקה
להוסיף גזר לטגן ולערבב 2 דקות
להוסיף מיים רותחים רק עד כיסוי (לי זה היה 5 כוסות – תלוי כמה ירקות שמתם)
להוסיף דלעת ובטטה לכסות
עד כאן 11:13 דקות
עכשיו לבשל כ 15 דקות עד שהירקות רכים לכבות ולהשאיר מכוסה (לקח לי בערך 15 דקות אבל זה לא נספר כי תכלס אפשר לעשות מלא דברים בנתיים))מתי שמתאים לטחון בבלנדר מוט (דקה)
אם לא בטוחים כמה מיים להשאיר אז תמיד אפשר להוציא קצת מהנוזלים לפני שטוחנים ולהחזיר אם יצא סמיך מדי.

מרק ירקרק

הכי כיף בערב קר מרק מחמם! היום בא לי מרק ירקרק חורפי ומחמם במיוחד. מרק בריא.ברור. המאש מאד קלה לעיכול, מכילה סיבים תזונתיים, חלבון, סידן,ברזל, אשלגן וויטמין B. הג'ינג'ר והצ'ילי מחממים. ביחד שילוב מוצלח במיוחד.תנסו.
מתכון:

1/2 כוס שעועית מאש ירוקה
2 כפות שמן זית או גהי
1 כף זרעי חרדל (אם אין לא נורא)
1 כף זרעי כמון
צ'ילי ירוק חריף לפי הטעם קצוץ
1 כף ג'ינג'ר טרי מגורד
קמצוץ אספודיטה (למי שיודע מה זה) 
1/2 כפית כורכום
4 כוסות מיים רותחים
אצת קומבו (שמה בכל בישול קיטניות)
2 כפות כוסברה קצוצה
2 כפות מיץ לימון טרי
מלח

        


להשרות שעועית מאש לפחות לכמה שעות (אני משרה לילה)
בסיר לחמם שמן זית או גהי (חמאה מזוככת)
לטגן זרעי חרדל וכמון להוסיף אספודיטה (לא חובה) צ'ילי וג'ינג'ר ולערבב להוסיף כורכום לערבב ולהוסיף מאש ומיים ואצת קומבו (מקלה על העיכול)
לבשל רק עד שהשעועית מתרככת אבל לא מתפוררת (זה די מהר)
להוסיף לימון וכוסברה
אני טחנתי מעט בבלנדר מוט (השארתי גם חלק מהשעועית שלמה)


 פאד תאי

מתה על פאד תאי!
נורא קל להכין בבית יש כמה כללים חשובים בשביל שגם יצא טעים!
1.   להכין מקסימום 2 מנות בווק – לא יותר! (גם את הרוטב)
2.   להכין את הכל מראש ואז להקפיץ









לבקשת הקהל מתכון ל 2 מנות:
200 גרם איטריות אורז מושרות במיים קרים לשעה מסוננות (חתכתי במספריים לחצי אורך)
רוטב: 4 כפות רוטב סוייה+1 כף תרכיז תמרהינדי (מעורבב+2 כפות מיים)+כפית סוכר קנים+צ'ילי גרוס לפי הטעם. את כל זה לשים בסיר קטנטן ולהמיס לכמה דקות על אש קטנה

1/2 כוס טופו חתוך לקוביות
2 שיני שום כתוש
1 גזר בינוני חתוך לגפרורים
2 ביצים טרופות
גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות בינוניות    
חובה:
1/4 כוס בוטנים טחונים (קולה אותם כמה דקות בטוסטר)
1 לימון חתוך ל 2 חצאים
לחמם שמן בווק גדול
לטגן טופו +שום כתוש מוסיפים את הגזר לרגע ואז את האיטריות המסוננות. כל הזמן מערבבים שלא ידבקו מוסיפים חלק מהרוטב ומערבבים עד שהאיטריות רכות (אם נדבק אפשר להוסיף שלוק קטן של מיים) ומוסיפים את שאר הרוטב.
עכשיו מזיזים הצידה את האטריות ומוסיפים קצת שמן ומטגנים את הביצה(אפשר גם לטגן אותה לחוד) מערבבים את הביצה ואז מערבבים הכל. מוסיפים בצל ירוק.
זהו מוכן
שמים ב 2 צלחות בכל צלחת 1/2 לימון ומפזרים מעל בוטנים קלויים.

טו בשבט = פירות = סושי מתוק עם פירות

לא יודעת מתי מגיעים החגים. לא טובה בתאריכים. אבל כשראיתי ערימות פירות יבשים בכניסה לחנות טבע הבנתי את הרמז.
רעיונות יצירתים תמיד מגניבים אותי אז שראיתי את המתכון הבא הייתי חייבת לנסות.
טו בשבט = פירות = סושי מתוק עם פירות
מתכון
11/2 כוסות אורז לסושי + 2 כוסות מיים + 3 כפות סוכר + 1 כפית מלח = לבשל 20 דקות
להוסיף 1 כוס חלב קוקוס וכפית וניל לערבב ולמעוך כשעדיין חם
למרוח בעובי אחיד על מחצלת מצופה בניילון נצמד
לסדר פירות
לגלגל לרול
לגלגל את הרול בשבבי קוקוס קלוי       
לחתוך
רוטב: בבלנדר תותים ו/או פירות יער +קצת סוכר לפי הטעם (אפשר גם בלי)
לאכול ולחייך


 הילדה לימונית

ראיתי אותה בחנות טבע
קוראים לה הילדה
היא חייכה אלי
ולא השאירה לי ברירה
לקחתי אותה הביתה
הקפצתי עם לימון
אהבתי










הילדה לימונית  או שעועית ענקית 
מתכון בצ'יק צ'ק:

להוריד קצוות של השעועית ואז לחתוך לחתיכות בינוניות
לחלוט 5 דקות במיים רותחים לסנן וישר לקערת מי קרח
לחתוך 1 לימון כולל קליפה לקוביות (להפרד מהגרעינים)

לחמם שמן זית במחבת – להקפיץ לימונים 2 דקות 
להוסיף את הילדה השעועית 
פטרוזיליה קצוצה   

מלח ופלפל וקמצוץ סוכר קנים




















התמכרות - מרק סלק

חייבת להתוודות על התמכרות עכשווית. לא כ"כ נעים להודות אבל אני התמכרתי לאחרונה לסלק. כן לסלק. אז מה עם ההתמכרויות שלי בריאות. התמכרות זה התמכרות. אפילו אם מדובר באוכל בריא.
בימי שני אני לומדת בקליניקה אצל ליטל – טיפול בתזונה-  ואנחנו אוכלים יחד ארוחת צהריים (אוכל בריא. כמובן!), כמיטב המסורת האיורוודית.
מאז שרמי הביא את המתכון הזה של הסלק - פשוט בא לי עליו שוב ושוב (לא על רמי. על הסלק!). הוא לגמרי נכנס לרשימת המתכונים הבריאים שלי.       




3 סלקים בינוניים – לקלף ולחתוך לפרוסות      
2 בצלים גדולים חתוכים קטן
3 עגבניות בינוניות קלופות קצוצות
3 שיני שום כתושות
1 כפית זרעי כמון
1 כף קמח כוסמין/מלא
1 כפית סוכר קנים
1 מיץ מלימון שלם
מלח
לחמם בסיר שמן זית או גהי ולטגן זרעי כמון לרגע.
להוסיף שום כתוש ולערבב ואז להוסיף בצל ולטגן תוך כדי ערבוב כמה דקות
להוסיף קמח ולערבב טוב
להוסיף עגבניות קצוצות לעוד 2 דקות
להוסיף סלקים+מיים (תלוי עם רוצים מרק או תבשיל. למרק מלא מיים לתבשיל פחות)
מיץ לימון+מלח+סוכר
לאחר שרתח לבשל על אש קטנה עד שהסלק רך
זהירות ממכר!!!


פשוט להכין שוקולד טבעי

"יו...איזה טעים...יאמי...אפשר להכין עוד?..."
ציטוטים מסדנת שוקולד טבעי לתלמידי ז-ח ביום בריאות בבית ספר.
ליקלקו את הקערות למצב מבריק ונהנו ביותר!
פשוט להכין שוקולד טבעי.
פשוט להכין שוקולד בריא

אז מי אמר ששוקולד זה לא בריא?
3 מרכיבים:
אבקת קקאו טבעית ואיכותית (רק מפולי קקאו טבעיים - לא מעובדת וללא חומרים נוספים)
שמן קוקוס (כדאי להכיר ויש לו המון שימושים לבישול לאפיה לקוסמטיקה ומלא תכונות נהדרות)
סילאן (ללא סוכר - ממתיק טבעי אפשר גם מייפל טבעי)
אפשר לקנות הכל בחנויות טבע
שוקולד טבעי

מתכון לכמות  תבנית אחת של פרילינים מסיליקון
1/3 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי (לשים את הצנצנת בקערה עם מיים חמים עד שנמס)
1/3 כוס אבקת קקאו טבעי
1/4-1/2 כוס סילאן (תלוי כמה מתוק אוהבים)
לשים הכל בקערה שמונחת בתוך סיר עם מיים רותחים
שמן הקוקוס צריך להשאר נוזלי כל הזמן (בחורף הוא מתמצק מהר)
אפשר להוסיף מעט תוספות (או לעיסה או לתבנית):
גרדת תפוז, שומשום, פצפוצי אורז, אגוזים או שקדים קצוצים דק, חמוציות, שבבי קוקוס, לבנדר, מוסקט, הל, קינמון ומה לא...
כשזה עדיין במצב נוזלי למלא את התבנית וישר למקפיא ל 15-20 דקות.
לחלץ ולהנות
חשוב:
לעבוד עם כלים יבשים (לחות לא טובה לקקאו)




היום מנגולד

כל אחד ומה שמשמח אותו! 


מנגולד מהגינה

אותי משמח שהשכן משאיר לי על הדלת שקית עם מנגולד ותרד שקטף בשבילי.
היום מנגולד בהשראת הבלוג האהוב עלי My New Roots

מתכון מנגולד



כמות ל  2  מנות:

300 גרם עלי מנגולד (היו לי 4 ענקיים) – לחתוך לרצועות דקות
150 גרם פטריות חורש (או שיטאקי טריות או כל סוג שיש)- חתוכות
200 גרם טופו – קוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות קטנטן
1/2 כף סירופ מייפל טבעי
1 כף רוטב סוייה
חופן עלי בזיליקום טריים                
קצת שומשום מלא לפיזור מעל
קצת צ'ילי גרוס למי שאוהב
הכנה: לחמם במחבת גדולה מעט שמן קוקוס (או גהי)
להוסיף שיני שום לרגע קטן ואז להוסיף טופו ולהקפיץ כמה דקות
להוסיף פיטריות ולערבב
להוסיף מייפל וחצי מכמות הסוייה לערבב הכל ולהוסיף את שאר הסוייה והמנגולד
לערבב ואחרי רגע לכבות  את הלהבה ואז להוסיף עלי בזיליקום.
להמשיך לערבב עוד כמה רגעים עד שכל המנגולד מתרכך אך לא נהיה "מושי" מדי.
לפזר מעל שומשום מלא וקצת צ'ילי גרוס
לצד אורז מלא הולך מעולה!


 פשוט טעים!
פשוט טעים

עולש בר מהגינה שלי 



אוהבת להיתקל לגמרי במקרה בדברים שמשמחים אותי. 
יצאנו אני, הכלבה והאופניים לסיבוב 
ואז 
פשוט קטפתי מהגינה עולש בר
בגינה שלי
מאחורי הבית
ראיתי איש
האיש לבוש שחורים
עם סכין ביד
קוצץ
וממלא במרץ
שק מלא עלים
מהגינה.
עילט בערבית
עולש בעברית
גדל לי בגינה
מאחורי הבית! 


קטפתי – שטפתי – קצצתי – בישלתי – סחטתי – טיגנתי – ערבבתי ותיבלתי
יצא חבל על הזמן!

תבשיל עולש בר
500 גרם עולש בר קצוץ דק
1 בצל גדול קצוץ קטן
1 עגבניה ללא קליפה קצוצה
מלח ופלפל
לשים את העולש בסיר גדול עם מיים רותחים ולבשל 1/2 שעה
לסנן טוב טוב ולסחוט שאריות מיים
לטגן בצל עד ששחום להוסיף עגבנייה ולבשל 10 דקות
להוסיף את העולש ולבשל עוד 5-10 דקות

עולש בר מהגינה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה